lunes, 7 de julio de 2008

Línies vermelles


Per línies vermelles es pot entendre aquells conceptes que no estem disposats a canviar, que no estem disposats a creuar de cap de les maneres, es posi la gent com es posi i ens ofereixin el que ens ofereixin. Per desgràcia, vivim uns temps en els quals tot és discutible i els valors absoluts s'associen amb l'inmovilisme.


Aquest pròleg ve a compte ja que avui ha començat, a la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Tarragona, el judici en contra de Luigi D., ciutadà dominicà de 19 anys acusat de matar al bebè de la seva parella a cops. L'advocat de la defensa, poden acceptar el veredicte de culpabilitat i no anant a judici, ha argumentat que el seu defensat, en Luigi, portava moltes hores jugant al 'Mortal Kombat', a la Playstation, i que això li va fer perdre la raó i el poc seny que segurament té i emprendre-la a cops de puny contra un nadó de pocs mesos. L'argument resulta asquerós i tot i que tothom té dret a una defensa, l'advocat havia d'aconsellar, per dignitat, al seu client que es declarés culpable i que arribés a un acord amb la Fiscalia Pública. Lo contrari significa traspassar una línia vermella ben clara, dir el que ha dit l'advocat significa argumentar que no hi ha bé ni mal, que tot depèn de les circumstàncies i la veritat és que si que n'hi ha de bé i de mal i que ja portem massa casos - Josef Fritzl, Luigi D.- per voler continuar negant-ho.
PD La imatge del post correspon a l'edifici de Reus on van succeir els fets el passat 1 de septembre de 2007

4 comentarios:

Anónimo dijo...

La línia vermella també la creua la justícia espanyola al posar sentències baixíssimes als criminals. Això és encara més escandalós que la defensa de la Playstation. Degut a aquest sistema judicial de broma, Espanya és el paradís dels criminals d'arreu del món.

Capitandorra dijo...

Totalment d'acord Martí. El problema de la justícia en aquest país fa posar la pell de gallina. Els errors són tan greus i tan escandalosos que fa que el sistema judicial perdi credibilitat. Una abraçada, moltes gràcies per passar-te per aquí i espero que segueixi tot molt bé pels USA

Capitandorra

La casa de Pinel dijo...

os equivocais, el problema de la justicia en este pais, es que brilla por su ausencia y la poca que se administra, siempre es a algun desgraciado que no puede pagar la hipoteca o algo parecido.
un saludo

Capitandorra dijo...

Hola pinel y muchas gracias por andar por aquí,

Primero, siento no haberte contestado al anterior comentario. He andado poco fino del estómago. Ya ves, tristes tiempos estos en los que ni los superhéroes somos invencibles. Debería emprenderse una reforma del sistema judicial que evitase ciertas injusticias, como las que mencionas.

Un abrazo

Capitandorra