miércoles, 30 de julio de 2008

Catalunya no és això


El regidor d'Alternativa Baix Gaià, Lluís Suñé, s'ha vist involucrat en una forta tempesta política per haver publicat, al seu blog personal, una campanya en la que, presuntament, es fa broma sobre les balances fiscals i es tracta al poble extremeny, i més concretament als seus nens, amb un indisimulat menyspreu i una marcada ignorància. Suñé s'ha apresurat a disculpar-se, també mitjançant el seu blog, però aquest blogger creu que no n'hi ha prou.


El polític de Torredembarra hauria de presentar la dimisió després d'haver demostrat que li manca qualsevol tipus de tacte o sensibilitat per tal de tractar els assumptes públics. Suñé hauria de ser conscient que el que ha publicat era una invitació en tota regla a tensar, una mica més encara, les relacions entre Catalunya i Espanya. Excuses, doncs, les mínimes ja que es tracta d'un regidor que en el seu moment va ser objecte d'una altra broma per part d'un jove polític tarragoní i no va dubtar, en Suñé, en embolicar-se ràpidament amb la bandera del victimisme. En cas de que no vulgués dimitir, si en Lluís Suñé fos coherent hauria de passar a militar a les files d'algun partit antisistema ja que resulta difícilment compatible formar part d'un partit polític que governa a Catalunya , (ABG és la marca d'Iniciativa a Torredembarra), i fomentar actituds com les que fomenta mitjançant el seu blog.


Abans d'acabar, però, aquest blogger voldria deixar constància - davant els previsibles atacs de catalanofobia- que l'actitud d'en Suñé no és la de Catalunya i que Catalunya, com diria el poeta, no és això, companys, no és això.


PD Amb la imatge del post vull deixar clar que Catalunya i Espanya haurien de començar a coneguer-se l'una i l'altra

4 comentarios:

La casa de Pinel dijo...

capita andorra, no se debe apollar la totalidad del post de suñer, pero no me negaras que 25 años ayudando a una autonomia no da para realizar acciones y reactivar la economia, en definitiva en 25 años la dependencia economica en esta y otras autonomias no se han hecho realidad.
por que nosotros los españoles y enconcreto los catalanes llevamos sudando y pagando mas impuestos que nadie, cuando incluso las autopistas son de pago y ellos disfrutan de ellas gratis, como de los libros y otras mil cosas.
no es justo para nada.
yo soy español y catalan por supuesto, pero aunque no hacepto la accion desafortunada del suñer, tampoco acepto trabajar para nadie que humanamente lo precise.
soy catalan y español ha mucha honrra, nadie puede acusar a cataluña de nada, mas que nada porque gracias ha nuestro sudor muchos hoy viven del cuento.
un saludo enorme, departe del tio con mas faltas de ortografia de la blogsfera.

Capitandorra dijo...

Hola pineli amigo,

Ante todo, disculpas por haber tardado tanto en contestarte. Ando en Madrid, pasando unos días y disfrutando un montón de esta extraordinaria ciudad. Pero bueno, a lo que íbamos, agradezco tu declaración de principìos pero el tema de las balanzas fiscales es un tema que sólo sirve para hacer la peor de las demagogias: la separatista. Cuando el señor Suñé mete el dedo en el ojo de extremadura, se cfalla que Catalunya no es la comunidad que más aporta y si alguien puede hablar de expolio son o los mallorquines o los madrileños. Yo también quiero lo mejor para Catalunya pero creo que buena parte de los que se esconden tras las balanzas fiscales - es justo que recibamos más dinero- lo hacen porque carecen de cualquier tipo de idea que ayude a hacer de Catalunya un lugar mejor.

Un abrazo, espero que todo ande bien con el pequeño Pineli que está por llegar y disfruta de las vacaciones, si te toca

Capitandorra

Anónimo dijo...

Dídac no em fotis, no se si t'hi has fixat ara que estas per allà pero a Madrid s'inverteix bastant més que a Catalunya, i es normal que si els hi van be les coses els hi sobrin diners per invertir amb solidaritat.

Jo estic a favor d'aquesta política, pero a Catalunya dona la casualitat de que els diners no sobren, la industria fot les maletes i l'atur és un dels més alts de l'Estat (més que a Extremadura segurament) i llavors crec que, quan no es pot ser solidar; han de ser solidari amb tu.

Condemno també el que va dir aquest senyor, però no crec que hagi de dimitir, ja que la gent té la pell bastant fina quan se'ls hi fan bromes (condemnables, remarco) desde Catalunya, i no es gaire noticia els insults diaris a Catalunya que provenen des d'aqui a Madrid....

PD: He donat la opinió sobre aquest tema en concret; pero crec com tú, que cap periodista ni cap polític municipal són el principal problema del país on vius, ni es mereixen el renou mediàtic que han tingut i que tenen

Apa molts petons:
Joaquim i Guillem

Capitandorra dijo...

Hola enanos,

Passeu-vos-ho molt bé per Andalusia. Només us dic una cosa: avui és 9 d'agost, data límit per a pactar el finançament, i tararí que te vi o, el que és el mateix, si te he visto no me acuerdo. És evident que lo de en Suñé és una anècdota, una broma de més o menys malgust, però feta per un càrrec públic la primera responsabilitat del qual hauria de ser fomentar la unió. I si pensa les coses que diu al pòster famós, sempre es pot passar a un partit anti-sistema, fet que li atorgaria un grau de coherència important. Però de totes maneres, això ja és aigua passada.

Petons

Capitandorra