jueves, 26 de marzo de 2009

El joc dels despropòsits


Nova rebotiga parant atenció a la crisi esdevinguda arrel de la càrrega dels Mossos contra els joves estudiants antiBolonia.


Fem un breu resum dels principals titulars apareguts des de la batussa del passat 18 de març: El conseller Saura escriu ‘una carta d’amor als Mossos’ – les cometes són meves-; Els Mossos s’autoexculpen en un informe filtrat a la premsa; El conseller Saura ofereix un pacte sindical als Mossos en plena crisi; Un grup d’estudiants antiBolonia es tanca de nou en diverses facultats de Barcelona; El conseller Saura té previst fer fora del seu càrrec al director general de la Policia, Rafael Olmos; Convocada una manifestació d’estudiants a Barcelona i altres capitals catalanes el dijous 26 de març; Els estudiants afirmen que no es manifestaran per la Rambla si s’ho prohibeixen els Mossos – Alerta! Que diu el crític. Hem arribat al punt que és notícia obeir a la autoritat-; Els estudiants expliquen que comptaran amb el seu propi servei d’ordre – com diuen els castellans: ¡Cría cuervos, que te sacarán los ojos !


De veritat que, tot plegat, és un immens joc de despropòsits que ni tant se vols resulta divertit. Continuem. El sr. Saura té previst comparèixer el dimarts, 31 de març, al Parlament, per presentar l’informe sobre l’actuació dels Mossos. No es descarta la presència, com a convidats, de Gaby, Fofo i Miliki per tal de dibuixar un somriure en una societat bocabadada i esmaperduda. La rumorologia afirma que el nét del Che Guevara, que ha visitat Barcelona en els darrers dies, pot substituir a Olmos al capdavant la policia catalana. Entren ganes de demanar’ls-hi que s’ho facin mirar tots plegats. A la vida es pot fer tot, menys el ridícul. Per cert, encara que el lector no se’n pugui avenir, només la frase sobre els tres mítics pallassos de la tele i l'altra sobre el nét del Che Guevara són falses, tota la resta és veritat de la bona.


Article publicat a La Manyana
PD He pres la imatge de la web del Polonia. El Conseller Saura està copiant descaradament al Saura d'en Toni Soler i els seus

No hay comentarios: