jueves, 19 de marzo de 2009

Saura ha de plegar


Havia escrit una rebotiga parlant d’Almodóvar i la seva nova pel·lícula ‘Los abrazos rotos’. Estava apunt d’enviar-la a ‘La Manyana’ quan he llegit les primeres declaracions del conseller d’Interior, Joan Saura, sobre la càrrega policial que el passat dimecres, 18 de març, els Mossos van dur a terme contra els estudiants anomenats anti-Bolonya. En aquesta càrrega van resultar ferits diversos manifestants, així com Mossos i periodistes, degudament identificats. No és de rebut que en les primeres declaracions que fa el màxim responsable de la polícia catalana afirmi, com recullen diversos mitjans de comunicació, que ‘els periodistes no anaven prou identificats’. Quina identificació més necesita el sr. Conseller, a banda del braçalet i la càmara de televisió?


La presència de Joan Saura al capdavant d’una conselleria tant complicada com Interior suposa una amenaça constant pel crèdit dels Mossos d’Esquadra. Són ja varis els casos d’errors greus del conseller, des de la pistola-performance fins a la càrrega que va transformar el centre de Barcelona en una batalla campal, passant per les sentències que, dia sí, dia també, condemnen a policies catalans per abusos d’autoritat i, en alguns casos, maltractaments.


Crec en la necessitat de l’existència dels Mossos; crec que és un cos sobradament democràtic però em fa por que la presència d’un líder tant feble, tant volàtil, com el sr. Saura acabi perjudicant la imatge d’una institució necesaria. No em considero un innocent i entenc que Iniciativa té una determinada quota de poder intocable i que el manteniment d’aquesta quota és el preu que el tripartit ha de pagar per continuar governant. No espero miracles i per això demano a la resta de líders de la formació eco-socialista que facin fora a Joan Saura, abans de que se’ls endugui per davant, i que qualsevol d’ells es posi al capdavant d’Interior. Segur que ho fa millor que l’actual titular.


Article publicat a La Manyana

2 comentarios:

Anónimo dijo...

M'estic posant veeeeerd :)

Vinga Dídac, espero que et vagi tot super be, i a veure com ens ho fem per veure el Barça!

Petons: el gran G

Capitandorra dijo...

Estoy trabajando en ello ! Seguiremos informando sobre la operación 'Blaugrana al vent'.


Atentament


El gran D