miércoles, 27 de enero de 2010

L'extrany cas del Conseller Saura


El conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, va manifestar, ara fa uns dies, sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan, que “no permetré que ningú posi en dubte la feina dels bombers”. Davant aquestes manifestacions, aquest columnista va sortir corrents a consultar el Doctor House, per si s’hi podia fer alguna cosa, i en House, un cop assabentat de qui era el pacient, va dimitir i ara es dedica a tocar el piano en bars de mala mort dels barris baixos de Los Ángeles. Si servidor pogués, i sapigues tocar el piano, faria el mateix però com que té un compromís amb La Manyana passo a exposar els motius pels quals crec que el conseller Saura es comporta d’aquesta manera.

La primera hipòtesi seria que el titular del Departament d’Interior té més barra que esquena, una barra estratosfèrica, que diria un polític-poeta sevillà. És possible però no em convenç. Acceptar aquesta idea porta implícit acceptar que el polític d’Iniciativa és una mala persona i que per això no dimiteix havent-hi cinc bombers caiguts en acte de servei. De tot cor, no crec que en Joan Saura sigui una mala persona.

La segona hipòtesi, la més probable, és que el líder d’Iniciativa pateixi algun tipus de desgavell que el fa instal·lar-se en una realitat paral·lela on hi viu perfectament convençut de la superioritat moral de les seves idees. Aposto per aquesta segona via ja que és la que emmarca millor tots els disbarats que, des que va assumir la cartera d’Interior, hem patit a Catalunya. Fem un breu repàs cronològic: el cas dels presumptes maltractaments dels Mossos d’Esquadra a la comissaria de Les Corts; l’atonyinada d’estudiants el passat mes de març a la Universitat de Barcelona; el kubotán, que més semblava d’en Son Gokú que no d’una altra cosa; la pistola-performance en una manifestació a favor del poble palestí a la que el Conseller va assistir; els problemes amb la comunitat jueva; la canalla d’Iniciativa criticant a la cantant Noa en un acte en el que actuava convidada pel Departament que dirigeix en Saura; i finalment el tràgic incendi d’Horta de Sant Joan.

Només des del ferm convenciment de la superioritat de les teves idees, de la teva bona fe, és pot assumir tants i tants errors, tanta i tanta mala gestió, sense anar-te’n a casa. Només partint de la base que ets ‘l’esquerra intel·ligent i de debò’ pots empassar-te tants i tants de problemes sense patir una úlcera. Males notícies pel conseller Saura: tot i que pensi el contrari, sortirà de la Generalitat com un dels pitjors consellers dels últims 30 anys.


Article publicat a La Manyana

No hay comentarios: