domingo, 25 de noviembre de 2007

Tarragona està adormida?


D'un temps ençà noto a Tarragona adormida. Serà el fred de l'hivern o el Nadal que s'apropa però la ciutat fa la impressió d'estar instal·lada en una inèrcia ben estranya.

Avui mateix, passejant per la Rambla Nova, encara restaven obertes les parades de la Fira de l'Oli que va terminar el dissabte a la nit. Obertes però buides. és a dir, hi havia el cartell de la Cooperativa que fins fa 24 hores havia ocupat aquell espai, però res més. Bé, això no és del tot cert. Els participants de la mostra havien deixat la brossa de les dues jornades a la vista del públic i tot plegat era un espectacle una mica lleig. Què pensaria un turista que passeges per l'arteria principal de la ciutat? La resposta, sembla evident, seria molt negativa però el més preocupant és l'impressió de ser jo l'únic que em molestava veure les ampolles buides d'oli a la vista de tothom i alguna de les parades més bruta que els lavabos d'una discoteca la nit del dissabte.

Fa la impressió que poc a poc ens anem instal·lant en una dolça decadència - li copio l'expressió a en David Madí- en la que hom es pregunta si la frase del president Montilla - ' la gent no va a votar perquè ja li està bé el que hi ha'- és més certa del que molts ens imaginàvem.

Tot i això - i per acabar amb un missatge optimista- s'apropa un 2008 en el que es recuperara el Metropol i Tarragona serà la seu d'esdeveniments que ajudaran a reactivar una ciutat que, avui per avui, dorm el son d'un hivern una mica més dur que l'anterior. Així doncs, només cal esperar per saber si aquest cronista exagerava quan va escriure aquestes línies i si, com se sol dir, el millor està per vindre.
PD Penjo una foto de la Rambla presa del google ja que malauradament no portava càmara fotogràfica i no he pogut retratar les parades de la Fira de l'Oli.

No hay comentarios: