miércoles, 5 de noviembre de 2008

Barack Obama


Barack Obama és el nou president dels Estats Units d'Amèrica. En els propers dies molt s'escriurà sobre la seva victòria, sobre el significat del seu triomf. S'ompliran pàgines i pàgines de diaris, hores i més hores de televisió i de ràdio, s'ocuparà més i més espai de l'infinit ciberespai, parlant sobre l'arribada de Barack Obama al poder i l'acomiadament de George Bush, un president per oblidar. Es farà des de l'optimisme d'aquell qui creu en el canvi fins al cinisme d'Europa, sempre disposada a donar lliçons a una de les més grans democràcies del món. Avui no voldria afegir-me al gran cor d'opinadors i només recomano, a aquells que tinguin una mica de temps, que facin una ullada a aquest link. És el discurs on el 'yes we can' va prendre forma. El va pronunciar després de perdre en les primàries de New Hampshire davant Hillary Clinton. És una joia literària que defineix l'esperit d'aquest polític del segle XXI, que ha de fer front a una sèrie de col·legues de professió que encara no han canviat de mil·leni. Benvingut President Obama, l'estàvem esperant !

2 comentarios:

La casa de Pinel dijo...

saves ahora si que creo en el mito americano ese que dice que en america cualquiera puede llegar asta donde se proponga.
un saludo

Anónimo dijo...

jajaja per fi actualitzees!!!!! Ho estàvem esperant ansiosos!

Bueno, estic una mica en contra del que dius que Europa dona lliçons als EEUU; els que han portat sempre una política exterior prepotent han estat ells!

A veure si el Barack Obama no ens decep i els americans, i el món en general pot disfrutar d'un president competent i serio, que faci les coses ben fetes i que millori aquell país, que tant ha de canviar!!

Molts petons Dídac: [G]