viernes, 23 de mayo de 2008

'Sentencia de Muerte': la peli del cap de setmana


Si avui és divendres, toca cinema. M'hauria agradat parlar de l'Indiana però encara no l'he vista. Amb la gran quantitat d'informació que s'ha publicat al respecte, no resultaria gaire difícil escriure tres o quatre ratlles sobre el retorn de l'Indy però respecto molt el personatge com per fer-li això.


La crítica d'avui és sobre la pel·lícula 'Sentencia de Muerte' amb l'inefable Kevin Bacon, un dels pitjors films que he vist en ma vida i mira que ja n'he vist uns quants. Poca soltada sense cap ni peus, abocador de desenes de milions de dólars, 'Sentencia de Muerte', en una hipotètica llista personal de les pitjors pel·lícules de la història, aconseguiria un meritori segon lloc, darrera de 'Caótica Ana' de Julio 'antesmegustabaelcine' Medem, i no s'enduria la medalla d'or perque, al contrari que la peli de Medem, no té cap tipus de pretensió artístico-intelectual-social, però ni així se salva 'Sentencia de Muerte'.


La pel·lícula resulta ser una actualització espantosa del mític personatge d'en Charles Bronson, el venjador urbà. En Kevin Bacon perpetra una actuació que hauria d'estar emmarcada en totes les escoles d'art com a exemple d'allò que no s'ha de fer. El guionista, o guionistes dels films - m'oloro que algun productor que s'ha volgut passar de llest ha posat cullerada en una història ja de per si mal escrita-, recorren a tòpics - impagables els cotxes negres amb els que els dolents es mouen per la peli així com l'escena final, en una Església en runes - que farien envermellir de vergonya a un nen de dos anys per lo que tenen d'obvis. El director s'afegeix al festival de despropòsits i dimiteix de dirigir uns actors sobreactuats - per què no els hi fan proves d'estupefaents a certs actors abans de posar-los davant la càmara?- així com de donar-li sentit a uns enquadraments de càmara que ja es van quedar antiquats als anys 70 del segle passat. Els espectadors surten rient d'un film que els hi hauria d'haver provocat tensió. En definitiva, si dubten entre començar la novel·la que els hi van regalar per sant Jordi i veure 'Sentencia de muerte', la decisió està clara. I per cert, no intentin reclamar els diners a la guixeta ja que les empreses exhibidores no es fan responsables de la mala qualitat dels productes que exhibeixen.


'Sentencia de muerte' es pot veure a Tarragona als cinemes Oscar les Gavarres i a Andorra, per sort, no es pot veure. Afortunadament, l'Indy està fent fora de les pantalles molta porqueria.

No hay comentarios: