jueves, 7 de enero de 2010

Ja em perdonaran



M’imagino que els lectors de la rebotiga tindran el detall de disculpar que el primer article, un cop tornat de la meva visita a la recontra, l’escrigui des de l’empipament. La meva empipada té l’origen en el partit de la setmana passada entre el Barça i el Sevilla. L’arbitratge d’en Pérez Burrull va ser lamentable, vorejant el ridícul, però no és d’ell de qui vull parlar, sinó dels fantasmes de Madrid, els ens abstractes de la premsa madrilenya esportiva que es dediquen a crear una realitat paral·lela per tal de fer caure el Barça triomfant d’en Pep Guardiola i el president Joan Laporta. La meva empipada també té l’origen en la falsa modèstia, en la falsa humilitat que tant ens caracteritza darrerament.

M’ha agradat, i molt, que periodistes com l’Emilio Pérez de Rozas hagin aixecat el dit i assenyalat als creadors d’aquest Matrix madridista, el director de l’As, Alfredo Relaño, pare del ‘Villarato’, i Eduardo Inda, responsable del diari Marca. Lamentablement en Pérez de Rozas és un dels pocs, per no dir l’únic, que és valent a aquest cantó de l’Ebre. Les coses s’han de dir clar i en català i aquests senyors, en Relaño i l’Inda, des de la segona epifania d’en Florentino Pérez, s’han dedicat a menystenir els éxits del Barça; a servir una pretesa causa madridista que li fa més mal que bé al club de Concha Espina i a crear un estat d’opinió que ha volgut amagar els sis títols culés sota els caríssims focs d’artifici que en Pérez ha pagat amb els diners del Real Madrid.

No ho sé pas si el Barça superarà l’eliminatòria de la Copa del Rei contra el Sevilla però sé que s’hi deixaran pell, que persistiran, que seran fidels a l’estil que tantes alegries ens ha donat, i ho faran perquè al capdavant hi ha un home que és digne de tota confiança: en Pep Guardiola. No ho sé pas si el Real Madrid guanyarà algun títol a final de temporada, però sé que en cas de que es tornin a quedar en blanc el sr. Relaño i el sr. Inda no vindran a Barcelona a demanar disculpes als seguidors madridistes per haver-lis escalfat el cap amb històries per no dormir. M’imagino que es quedaran tranquilament al seu despatx a més de 600 quilòmetres i s’inventaran una altra parida. A més de falsos, són covards.

Article publicat a La Manyana

PD He estat uns dies sense publicar. Durant aquest temps he fet una cobertura extra a La Manyana i no he volgut atabalar publicant sis articles de cop.

PD 1 Les fotos són dels srs. Alfredo Relaño i Eduardo Inda. El més prim és l'Inda, director de Marca. El de les ulleres és en Relaño, director de l'As

No hay comentarios: